2 martie 2012

Facturile de la întreţinere au crescut cu 35%

Încă de anul trecut s-a vorbit de scumpirile care ne aşteaptă la întreţinere. Iată că estimările s-au adeverit, iar facturile pe întreţinere deja ne ard tare buzunarele. Plătim mai mult cu până la 35%.

Potrivit Mediafax, în multe dintre oraşele ţării facturile la căldură aferente lunii ianuarie au crescut cu 20 - 25 la sută faţă de luna precedentă. În unele oraşe, însă, precum Târgu Mureş, majorarea a fost de 12 la sută, în timp ce la Deva s-a ajuns la 30 la sută, iar la Galaţi la cel puţin 35 la sută. La Alba Iulia de pildă, pentru un apartament cu două camere o familie a plătit în medie între 200 şi 300 de lei, faţă de 150 - 250 de lei, cât a fost factura în decembrie. Şi în cazul apartamentelor cu trei camere creşterea a fost în medie de până la 25 la sută, valoarea facturilor pentru ianuarie fiind cuprinsă între 300 şi 400 de lei, faţă de 250 - 300 de lei în decembrie.

La Botoşani costurile încălzirii pentru luna ianuarie faţă de decembrie 2011 au fost cu 25 la sută mai mari.Astfel, dacă în decembrie costul mediu al încălzirii pentru o garsonieră a fost de 80 de lei, în ianuarie media a fost de 100 de lei, în timp ce la un apartament cu două camere costul mediu al încălzirii pentru luna decembrie a fost de 170 de lei, iar în ianuarie este de 213 lei. Cei care locuiesc în apartamente cu trei camere au de plătit pentru luna ianuarie 277 de lei, faţă de 253 de lei, în timp ce pentru un apartament cu patru camere factura ajunge, în ianuarie, la 415 lei, faţă de 345 de lei în decembrie.

Pentru a afla nivelul facturilor din alte judeţe daţi click aici.

2 comentarii:

  1. vreau sa stiu cine poate schimba un cenzor pt ca nu este niciodata la dispozitia asociatiei si nu doreste sa semneze contractul de mandat .Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cenzorii se aleg în cadrul Adunarii generale din rândul membrilor asociației. Dacă dintre membrii asociaţiei de proprietari nu se poate alege comisia de cenzori, atunci adunarea generală va mandata comitetul executiv pentru angajarea unui cenzor din afara asociaţiei de proprietari.

    Comisia de cenzori trebuie formata dintr-un numar impar de persoane.

    In cazul Dvs. puteți sa solicitați serviciile unui cenzor din afara asociației. Daca nu identificați, va rugam sa va adresați cu un e-mail la blocul-meu@consultant.com și va vom recomanda noi.

    RăspundețiȘtergere

Vă rugam să specificați "Numele" pentru o identificarea mai ușoară a răspunsului.... Mulțumim!

Dacă vă place acest Blog, va rugăm să-l susțineți printr-un click pe anunțul de mai jos. Mulțumim!